Coca-Cola маха противоречива съставка от напитките си

OFFNews 06 май 2014 в 12:14 11168 4

Fanta е една от напитките с бромираното растително масло

Производителят на най-продаваната напитка в света Coca-Cola планира да премахне спорна съставка от някои от своите напитки до края на тази година.

Едноименната компания вече няма да използва бромираното растително масло, влизащо в състава на плодовите и спортните напитки, които произвежда. Такива са Fanta и Powerade. Компанията е взела това решение след онлайн петиция срещу съставката.

Бромираното растително масло ще бъде заменено след опасения, че елемент от добавката е намерен и в забавителите на горене.

"Всички наши напитки, включително и тези с бромираното растително масло, са безопасни и винаги са били - и в съответствие с всички разпоредби в страните, където те се продават. Безопасността и качеството на нашите продукти е нашият най-голям приоритет", каза представител на компанията.

Говорител на Pepsi пък заяви, че тяхната компания имала по-широки планове да спре да използва бромираното масло. Той обясни, че химикалът е отстранен от спортна напитка Gatorade. "Активно се работи, за да го премахнем от останалата част от нашето продуктово портфолио", подчерта той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки