Coca-Cola мести администрацията си в България

10 април 2013 в 09:38 15170 10

Снимка: coca-cola.bg
Снимка: coca-cola.bg

Компанията-гигант Coca-Cola ще премести цялата си администрация за Европа в България, обяви икономическият министър Асен Василев в сутрешния блок на Нова тв.

Това са всички счетоводители и юристи, цялата администрация. Т.е. основната част от компанията за Западна Европа, не само за България или за Гърция или за Балканите, поясни Василев. Причините за инвеститорския интерес били добрите ни специалисти и добрата данъчна среда в страната.

Това за мен е началото, оптимистичен е министър Василев. Във връзка с данъчната среда у нас той коментира и предизборните платформи на някои партии, в които се предлага отпадане на плоския данък от 10% и въвеждане на нулева данъчна ставка за най-ниските доходи. Според него отмяната на плоския данък би било проблем при събираемостта.

"Като икономист бих казал, че ако ще въвеждаме този тип данъци, трябва да имаме много силен капацитет за събираемост, наблюдение и контрол. Всички си спомняме какво се случваше с данъци и осигуровки, когато имахме диференцирани ставки. Не само в България, а и в световен мащаб, колкото по-сложни и по-диференцирани са данъците, т0лкова по-трудно се събират и толкова по-добър трябва да бъде контролът", поясни министърът.

Oт друга страна, чисто икономически, това би довело до изваждането на България от списъците на сравнително прогнозируема, добра и сравнително ниска ставка на данъците. Това автоматично води до проблем с инвеститорите, посочи Асен Василев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!