Чилийски миньори надъхват националния отбор по футбол в емоционален клип (видео)

OFFNews 03 юни 2014 в 10:15 9968 0

Оцелелите след голямото срутване в чилийска мина работници заснеха емоционален клип в подкрепа на националния си отбор по футбол за Световното първенство.

Във видеото близо 20 оцелели след трагедията миньори разказват за ада, през който са минали прекарвайки два месеца под земята, докато течеше мащабна операция по спасяването им.

"На това място ние бяхме в капан за 70 дни, земята ни бе погълнала. Тогава трябваше да покажем и да докажем от какво сме направени. Знаехме, че милиони чилийци вярват в нас и тази почва под нас е доказателството. Именно за това ние ще вземем тази почва в Бразилия на стадиона, за да изпълним играчите с надежда и кураж и да покажем на света, че няма нищо невъзможно за чилийците. Испания е корава? Холандия е корава? Не се страхуваме от "групата на смъртта". Не се страхуваме от смъртта! Защото сме побеждавали смъртта и преди!"

Клипът е качен в Youtube на 27 май и вече има над 1 млн. прегледа.


През 2010 година на 5 август 33 миньори попадат в капана на мината, в която работят. Те остават под земята до 14 октомври, когато се провежда мащабна и трудна спасителна операция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!