ФИФА: Мафията пак ще пробва да купи Световното

OFFNews 30 май 2014 в 19:32 3869 0

Световната мрежа за уговаряне на футболни мачове няма да "проспи" и Световното първенство в Бразилия, предупреди шефът на отдела за превенция на черното тото във ФИФА Ралф Мучке.

Мучке сподели в интервю пред Frankfurter Allgemeine, че не очаква да има "лица с маски, които директно да почукат на вратите на играчите и съдиите и да им предложат пари", но има достатъчно начини да се повлияе негативно върху форума и той да бъде покварен.

"Видяхме, че на миналите финали мафията се целеше предимно в мачовете от подготовката за Световното. Това ни даде някои знаци какво да очакваме и какво да правим сега. Но знам, че те няма да проспят и самите финали."

"Не очакваме да ходят по хотелските стаи на играчите и реферите и да им дават куфарчета с пари. Но знаем, че ще има опити за подкупване на играчи. Нищо повече обаче няма да ви кажа", каза Мучке.

Той разкри и какви са опасенията му за мачовете, както и къде очаква да се залага най-много, за да се влияе на изхода на двубоите.

"Най-много се притесняваме от азиатския пазар на букмейкърите. Очакваме да се влияе на т.нар. "хендикап", когато един отбор трябва да бие с повече от един гол разлика, както и за резултатността на мачовете, т.е. да се играе на точен резултат. Но ние сме подготвени", сподели още Мучке.

За да вземе мерки срещу корупцията, Мучке разкри и че е имал срещи в Цюрих с всички рефери на първенството и им е било обяснено как трябва да се действа, за да се разсеят всички съмнения около честността им.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови