Цветанов: Задкулисието ме осъди на първа инстанция

OFFNews 19 юни 2014 в 11:59 4535 0

Цветан Цветанов
След като беше оправдан по едно от делата си, Цветанов заяви, че вярва в българския съд. Няколко дни по-късно, след като получи 4 години затвор, бившият вътрешен министър заяви, че съдът е изпълнил политическа поръчка срещу него.

Задкулисието ме осъди на първа инстанция. Знаем, че вие сте част от това задкулисие, от организираната престъпност. 

Това каза бившият вътрешен министър Цветан Цветанов от парламентарната трибуна по време на дебатите за президентското вето на Закона за МВР.

Софийският градски съд (СГС) призна Цветанов за виновен по обвинения, че не е разрешил шест пъти използването на СРС срещу бившия ръководител на БОП – Велико Търново, Орлин Тодоров. Така той е осуетил разследването срещу антитерориста в продължение на една година. Цветанов получи 4 години затвор, което беше повод той да нападне съда като обвини съдия Тони Гетов в това, че изпълнявал поръчка. Само няколко дни преди да бъде осъден, Цветанов получи оправдателна присъда по друго дело. Тогава бившият министър обясни, че вярва в българския съда. 

"Днешната политика на МВР е в услуга на организираната престъпност. Може би вие сте част от нея", каза днес в парламента Цветанов, като се обърна към депутатите от левицата.

"Нека ви припомня операцията в Лясковец – това не е ли некомпетентност? Полицейщината е в момента. Ползвате МВР само за лични и бизнес интереси. Фалирахте министерството", каза още Цветан Цветанов.

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и депутат от Коалиция за България" Атанас Мерджанов се обърна към Цветанов с думите: "Току-що казахте, че съм част от организираната престъпност, но вие сте осъден на първа инстанция", което провокира Цветанов да заяви, че е осъден по поръчка от задкулисието.

Най-важното
Всички новини