Миков: Искров написа писмото, за да не го бие Менда Стоянова

Ивайло Анев Последна промяна на 23 юни 2015 в 15:24 4111 1

Снимка БГНЕС/Любомир Спиров

Председателят на БСП Михаил Миков

По доста интересен начин лидерът на БСП Михаил Миков коментира писмото на управителя на БНБ Иван Искров, с което той подаде оставка от 10 юли.

Според социалистът единственият смисъл от писмото е символичен „и да не го бие г-жа Стоянова.

Преди по-малко от месец председателят на финансовата комисия в парламента Менда Стоянова заяви, че Искров е обещал да подаде оставка на 19 юни, а ако не го направи лично тя ще отиде и ще го набие.

„И без този акт, процедурата трябваше да започне. Според нас целият Управителен съвет на банката трябва да бъде сменен. Ние не сме предложили управител, но ще заявим позиция, когато я обсъдим в рамките на групата“, обясни днес Миков.

Той отказа да отговори дали от столетницата ще подкрепят кандидата на АБВ за гуверньор на Централната банка. 

Социалистът обяви още, че в Конституционния съд ще бъдат атакувани определени текстове на Закона за здравното осигуряване. Според левицата поправките на Москов нарушават солидарния принцип и равнопоставеността на гражданите.

Отностно евентуален вот на недоверие Миков заяви, че има достатъчно основания за искането на такъв, но все още няма постигнато съгласие с други политически партии.

Председателят на БСП каза още, че към момента 38 общински структури на партията са излъчили свои номинации за кметове. 28 от тях са мъже, а 9 – жени. Кандидатите обаче ще станат ясни, когато приключат партийните конференции.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.06 2015 в 16:37

Червени боклуци, вие сте аут ! С вас потънаха и БАТАКА, дето подкрепихте правителството на ДПС.Така ви се пада !
Вие сте последните, които имат право на каквото и да било мнение по въпроса за БНБ, защото участвахте в обира на КТБ. За оня перхидрола, вече знаем, че харчи откраднатото от банката из Западна Европа и Куба. Вашите лайна тепърва ще излязат.
Хайде, всички путиноиди да се качват и чамадан, вокзал, масква :Д