"Група български майки" издига Байрактаров за независим депутат

OFFNews 14 февруари 2017 в 19:17 4538 1

Политикът от НФСБ Димитър Байрактаров обяви пред БНТ, че компрометираните хора на избираеми места в листите на Обединени патриоти са от партия "Атака".

"Не мога да приема водачи на листи да са хора, които са компрометирани, при положение, че имаме качествени хора. Не мога да изляза с името си и да се превърна в лъжец, знаейки, че в НС ще влязат компрометирани хора", каза той.

Той обясни решението си да се оттегли като чисто морално, а не заради недоволство от мястото си в листите. 

"Аз бях сложен за водач на листата в София, но не мога да съм заедно с хора, които само ще натискат копчето за гласуване", обясни Байрактаров. 

Той отказа да назове имената на "компрометираните" в листите от страх, че ще му заведат съдебни дела, но посочи, че това са хора, които са с лош публичен образ и са се признали за виновни в съдебни дела.

"Има проблеми между Красимир Каракачанов и Валери Симеонов. Взаимно си отричат думите", каза още Байрактаров.

Според него след като обявил, че напуска патриотите "почти всички политически сили му се обадили да отиде при тях на водачески места".

Той обаче приел предложението да бъде издигнат като независим депутат, което му отправили "група български майки, които създали инициативен комитет".

"Сега търчат да събират подписи да се регистрирам като независим кандидат. Сега ще видим дали хората наистина искат мажоритарен избор", обясни Байрактаров.

Най-важното
Всички новини