Георги Лозанов: Политиците атакуват СЕМ, защото искат власт върху медиите

OFFNews Последна промяна на 04 ноември 2015 в 20:32 2205 6

Лозанов

Снимка Архив

Проф. Георги Лозанов: Има нагласа срещу либералния тип мислене

"Онези, които настояват за разформиране на СЕМ, искат власт върху медиите", каза по Би Ти Ви проф. Георги Лозанов, председател на Съвета за електронни медии.

В предаването „Лице в лице“ му поискаха мнението за идеята на социалисти и патриоти съветът да бъде премахнат.„Какво значи да разформироваш СЕМ? - каза проф. Лозанов. - Това значи те, политиците, да поемат властта върху медиите в своите ръце.“

Той припомни, че още през 1998 г. със закона за радиото и телевизията, се създаде регулатор (тогава НСРТ), който „да се занимава с медиите, за да не се занимават политиците с тях, за да нямат самочувствието, че като спечелят властта, ще могат да управляват медиите“.

„Има една цялостна нагласа срещу либералния тип мислене и регулация в медиите“, каза още проф. Лозанов, според когото тази нагласа е най-силна в БСП и при националистите.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.11 2015 в 13:09

Що е то, гъз под наем окичен с папионка?

04.11 2015 в 22:03

Петът-Емил е като дядо си мил. Препънат в гората, върви по тревата. Петър-Емил е признат активист:турист, комунист, социалист. Доктор на тоталитарните науки. Не е като някои неуки. За всеки проблем ще реши, коя партия не греши. Неговите ученици вече са в редици. Те проблемите си ги решават с песента на Витошара:'Само от спортист в планината ти ще се спасиш, защото долу е полиция, горе е милиция и навсякъде е авиация без комуникация. '.

04.11 2015 в 21:30

А добро утро Гошко, га решиха да те свалят от топлата цицка на безмислената синекура СЕМ забеляза, че политиците искат да контролират медиите. Ами че те вече ги контролират.
А вие в СЕМ, какво направихте освен да следите дали някой не е казал цинизъм или дали на някой се е видяло какво пише на фанелката?
Въобще този паразитен псевдоинтелектуалец доста ме дразни с глупостите си.

04.11 2015 в 21:20

Този не мога да го понасям. По телевизията е забранено да споменават имена на фирми, замъгляват репортажи освен в предавания на живо. Примерно интервюират някой представител на фирма за нещо и през цялото време не се разбира коя е фирмата защото уж можело да бъде реклама. Баси логиката. Лозанов вкара егати цензурата. По CNN като има нещо подобно винаги споменават компанията а тук в местните телевизии не може. Ето до къде е стигнал. Да се маха.

04.11 2015 в 21:03

На тоя хрантутник му изстива столчето на държавна хранилка и се притесни за независимостта на медиите.

04.11 2015 в 20:50

Абе перко ние заживяхме в тоталитаризъм вече, а ти симулираш, че сега се будиш.. днес тоя даже разправя, че не бил чувал за медийни картели :D Той изобщо знае ли какво работи!??

Вижте в пик какво става само възхвала на вожда и разни болни заглавия след безнаказано подменения вот от герб от сорта на "В ХОД Е ДЪРЖАВЕН ПРЕВРАТ! Борисов веднага трябва да иде на предсрочни избори. Да ги спечели с абсолютно мнозинство и да управлява сам"