Quantcast

"Атака" ще митингува пред посолството на САЩ

Последна промяна на 09 януари 2014 в 15:25 2922 16

Волен Сидеров на протести.

Насред поредните скандали с лидера на "Атака" Волен Сидеров, заради които може да остане без депутатски имунитет, партията организира митинг пред Американското посолство утре - 10 януари.

Митингът е в памет на жертвите от американските бомбардировки над София на 10 януари 1944 г.

Той се свиква от 12 ч. пред посолството на САЩ в София.

"Атака" пусна и декралрация във връзка с годишнината:

 

 

ДЕКЛАРАЦИЯ НА ПАРТИЯ АТАКА

 

по случай 70-годишнината от най-жестоките бомбардировки над България, извършени на 10 януари 1944 г. от англо-американските агресори

 


​Братя и сестри българи,

На 10 януари преди точно 70 години България става жертва на най-страшната въздушна агресия в своята история! На този ден стотици американски и британски бомбардировачи нанасят варварски удари по цивилни обекти в цялата страна. Най-тежко е засегната столицата – в 12:35 ч. над 200 американски „Летящи крепости” (B-17 “Flying Fortress”) и „Освободители” (B-24 “Liberator”), придружени от 110 изтребители, нанасят удар по София, а към 22 ч. формация от 80 британски бомбардировачи „Лелингтън” хвърля нови 1000 бомби върху домовете на софиянци. 70-те български и немски самолети оказват героичен отпор, но не са в състояние да възпрат въздушната армада на англо-американските „освободители”. В пожарищата и под руините на София загиват 947 невинни българи – мъже, жени и деца, а ранените са 710. Над 300 000 софиянци напускат столицата след кървавото нападение. Напълно разрушени са 463 сгради, сред които Народният театър и БАН. Равносметката от варварските бомбардировки, извършени от нашите днешни „евроатлантически партньори” през 1941-1944 г. не само над София, но и над десетки други български градове и села, е общо 2477 убити, двойно повече ранени и десетки осакатени от бомбите във вид на играчки и писалки български деца! На 10 януари е редно да си спомним за всички тях –невинните жертви, както и за всички герои, които отдадоха живота си в защита на българското небе!
А тяхната памет днес е помрачена от не един акт на вероломство и враждебност от страна на вътрешни и външни врагове. На днешния ден точно преди година бившият председател на Парламента от ГЕРБ Цецка Цачева отхвърли искането на АТАКА народните представители да почетат с едноминутно мълчание паметта на загиналите. Пред американското посолство в София с одобрението на тогавашния премиер Бойко Борисов и кмета Йорданка Фандъкова изникна паметник на агресорите, избивали по най-зверски начин български деца и обстрелвали с картечен огън хората, бягащи по улиците на София. Ето защо на 10 януари 2014 г. от 12.00 ч. АТАКА призовава всички българи на МИТИНГ пред посолството на САЩ по случай 70-ата годишнина от най-страшната американска бомбардировка над София! Време е да поискаме премахването на унизителния паметник и да кажем „НЕ” на американската диващина, която и днес сее смърт и разрушения по целия свят! Защото случилото се в България преди 70 години е малка частица от дългия списък на престъпления, извършени от американския милитаризъм и империализъм. Нужно ли е да споменаваме касапницата, устроена в Дрезден, атомните бомби над Хирошима и Нагасаки, агресията срещу Виетнам, Корея, Куба, Югославия, Афганистан, Ирак, Либия?
Днес Родината ни е окупирана от същите тези, които я бомбардираха преди 70 години. През 2004 г. България стана член на агресорския блок НАТО, отговорен за чудовищни престъпления срещу човечеството. През 2006 г., когато Тройната коалиция подписа за разполагането без никакъв наем на чужди военни бази на българска територия, единствено АТАКА издигна глас и организира протести. В резултат български патриоти бяха бити от органите на реда, а американският генерал-губернатор Уорлик заплаши да унищожи Волен Сидеров! Днес Съединените щати отпускат милиони за разширението и модернизацията на авиобаза Безмер. Явно са решили да останат у нас задълго. През 2016 г. обаче договорът за базите изтича и ние декларираме, че ще се борим безкомпромисно и с всички законови средства окупаторите да бъдат прогонени завинаги от България!

 

ДОЛУ паметникът на убийците!
ВЪН американските бази!
Да живее суверенна България!

 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.01 2014 в 20:26

Немците и Японците са изнасилвали и убивали мирното население, с настояване на властите им. При комунистите, акта на престъпление, е бил личен, и наказуем от властите им, и законът им.
Историята на България по време на Втората световна война включва първоначален период на неутралитет до 1 март 1941 г., период на съюзяване със Страните от Оста до 9 септември 1944 г. и период на присъединяване към Съюзниците през Втората световна война до края на войната. До 90-те години най-често участието на България на страната на Оста се пренебрегва, а това на страната на Съюзниците е наричано по съветски образец Отечествена война. В резултат на действията на българите, гръцки партизани и цивилни организират Драмското въстание в края на септември 1941. Въстанието е потушено, като 3000 въстаници (от които 1000 невъоръжени) са убити, а в следващите седмици българската армия убива 15 000 гърци, като в някои области са разстреляни цели села. Българската окупация е най-смъртоносна за гръцкото население — българската армия избива общо 40 000 гърци, докато Германия екзекутира 21 000, а Италия — 9000.
Чърчил изпратил десетки писма на диктатора от Апенините, в които изразява възхищението си от него. Бъдещият британски (1940-1945, 1951-1955) дори написал: “Фашизмът направи услуга на целия свят. Ако бях италианец, щях да съм с вас.”.
Капиталистическият дарвинизъм въвежда термина "оцеляване на най-приспособените" в Принципи на биологията (1867), като се аргументира, че човешкия прогрес е резултат от триумфа на добри индивиди и култури над своите низши конкуренти; бедността е доказателство за малоценност.

09.01 2014 в 18:50

То като сме тръгнали така, Ленче да стигнем и до вероотстъпника Барс, наложил една робска религия с меч и кръв.

09.01 2014 в 18:36

СИКТИРОФ Е ИМАЛ ЛОШО ДЕТСТВО, ЯВНО Е БИЛ БИТ ЧЕСТО И БЕЗ СМИСЪЛ, ИЗРАСНАЛ Е В БИТОВО ЗЛЕ ОРГАНИЗИРАНО СЕМЕЙСТВО С РОДИТЕЛИ БЕЗ ЕЛЕМЕНТАРНА КУЛТУРА - ОТ КЪДЕТО И ТОЗИ СИЛНО РАЗВИТ КОМПЛЕКС ЗА МАЛОЦЕННОСТ И ЯВНИ ПРОБЛЕМИ НА СЕКСУАЛНА ПОЧВА(ВЕРОЯТНО Е ХОМОСЕКСУАЛЕН, НО НЕГОВАТА СРЕДАТА НЕ МУ ПОЗВОЛЯВА(МЕНТАЛНО) ДА ГО ЗАЯВИ И ОТ ТАМ ТОВА НЕПРЕКЪСНАТО ВЪТРЕШНО ПРОТИВОРЕЧИЕ КОЕТО СЕ ИЗРАЗЯВА В ПЕРМАНЕНТНА АГРЕСИЯ И ОМРАЗА КЪМ ДРУГИТЕ КОЙТО СА "НОРМАЛНИ". ОБЩО ВЗЕТО НЕ МУ Е ЛЕСНО И ЩЕ СТАВА ВСЕ ПО ЗЛЕ

09.01 2014 в 18:16

И паметник май им направихме. Няма такъв мазохистичен народ, който да търпи предателите, т.е политици като Волен и сие, да го унижават - паметник на поробителя, паметник на терористите, които гръмнаха вагона с майки и деца, летци бомбардирали София... Срамна и жалка работа!

09.01 2014 в 17:29

Руската подлога Волен е неубедителен в няколко посоки :
1. Когато стават бомбардировките 1943-44, България отдавна е обявила война на Англия и САЩ. макар и с надеждата, че това е само символично.
2. При превземането на Германия руската армия изнасили 70 на сто от жените там. Въпреки това днес Германия е специален партньор на Русия и обратно.
3. Лицемерието все пак трлябва да е в някакви граници.

09.01 2014 в 17:20

Вече седем години чакам този "националист" да каже макар и една дума срещу работодателите си от Русия, които всъщност мътят водата в България.

09.01 2014 в 17:12

Професоре, вие затова ли закичихте фесовете?
Ебем ти патриотите с фесове аз!

09.01 2014 в 16:47

Ебал съм им майката на хамериканците.

09.01 2014 в 16:42

айде клонингите пак атакуваха- децата на номенклатурата били американофили- кой бе, дмитриевич ли...я кажи някое дете на номенклатурата американофил.ако имаш предвид, че имат къщи във флорида и калифорния- да, но иначе заповедите си ги получават от Москва.всъщност, с отвращение си харчат рублите в америка....

09.01 2014 в 16:34

Сегашните кресливи американофили са предимно децата на бившата номенклатура – бившите съветофили. Вижте им биографиите и ще разберете. Просто са се обърнали за пареден път в посоката по която духа вятърът. Радвайте им се. По някое време обаче ще задуха друг вятър и същите пак ще се обърнат, както им е изгодно. Интереса клати феса.