"Атака" ще митингува пред посолството на САЩ

Нели Чолашка 09 януари 2014 в 15:25 3884 16

Волен Сидеров на протести.
Волен Сидеров на протести.

Насред поредните скандали с лидера на "Атака" Волен Сидеров, заради които може да остане без депутатски имунитет, партията организира митинг пред Американското посолство утре - 10 януари.

Митингът е в памет на жертвите от американските бомбардировки над София на 10 януари 1944 г.

Той се свиква от 12 ч. пред посолството на САЩ в София.

"Атака" пусна и декралрация във връзка с годишнината:

 

 

ДЕКЛАРАЦИЯ НА ПАРТИЯ АТАКА

 

по случай 70-годишнината от най-жестоките бомбардировки над България, извършени на 10 януари 1944 г. от англо-американските агресори

 


​Братя и сестри българи,

На 10 януари преди точно 70 години България става жертва на най-страшната въздушна агресия в своята история! На този ден стотици американски и британски бомбардировачи нанасят варварски удари по цивилни обекти в цялата страна. Най-тежко е засегната столицата – в 12:35 ч. над 200 американски „Летящи крепости” (B-17 “Flying Fortress”) и „Освободители” (B-24 “Liberator”), придружени от 110 изтребители, нанасят удар по София, а към 22 ч. формация от 80 британски бомбардировачи „Лелингтън” хвърля нови 1000 бомби върху домовете на софиянци. 70-те български и немски самолети оказват героичен отпор, но не са в състояние да възпрат въздушната армада на англо-американските „освободители”. В пожарищата и под руините на София загиват 947 невинни българи – мъже, жени и деца, а ранените са 710. Над 300 000 софиянци напускат столицата след кървавото нападение. Напълно разрушени са 463 сгради, сред които Народният театър и БАН. Равносметката от варварските бомбардировки, извършени от нашите днешни „евроатлантически партньори” през 1941-1944 г. не само над София, но и над десетки други български градове и села, е общо 2477 убити, двойно повече ранени и десетки осакатени от бомбите във вид на играчки и писалки български деца! На 10 януари е редно да си спомним за всички тях –невинните жертви, както и за всички герои, които отдадоха живота си в защита на българското небе!
А тяхната памет днес е помрачена от не един акт на вероломство и враждебност от страна на вътрешни и външни врагове. На днешния ден точно преди година бившият председател на Парламента от ГЕРБ Цецка Цачева отхвърли искането на АТАКА народните представители да почетат с едноминутно мълчание паметта на загиналите. Пред американското посолство в София с одобрението на тогавашния премиер Бойко Борисов и кмета Йорданка Фандъкова изникна паметник на агресорите, избивали по най-зверски начин български деца и обстрелвали с картечен огън хората, бягащи по улиците на София. Ето защо на 10 януари 2014 г. от 12.00 ч. АТАКА призовава всички българи на МИТИНГ пред посолството на САЩ по случай 70-ата годишнина от най-страшната американска бомбардировка над София! Време е да поискаме премахването на унизителния паметник и да кажем „НЕ” на американската диващина, която и днес сее смърт и разрушения по целия свят! Защото случилото се в България преди 70 години е малка частица от дългия списък на престъпления, извършени от американския милитаризъм и империализъм. Нужно ли е да споменаваме касапницата, устроена в Дрезден, атомните бомби над Хирошима и Нагасаки, агресията срещу Виетнам, Корея, Куба, Югославия, Афганистан, Ирак, Либия?
Днес Родината ни е окупирана от същите тези, които я бомбардираха преди 70 години. През 2004 г. България стана член на агресорския блок НАТО, отговорен за чудовищни престъпления срещу човечеството. През 2006 г., когато Тройната коалиция подписа за разполагането без никакъв наем на чужди военни бази на българска територия, единствено АТАКА издигна глас и организира протести. В резултат български патриоти бяха бити от органите на реда, а американският генерал-губернатор Уорлик заплаши да унищожи Волен Сидеров! Днес Съединените щати отпускат милиони за разширението и модернизацията на авиобаза Безмер. Явно са решили да останат у нас задълго. През 2016 г. обаче договорът за базите изтича и ние декларираме, че ще се борим безкомпромисно и с всички законови средства окупаторите да бъдат прогонени завинаги от България!

 

ДОЛУ паметникът на убийците!
ВЪН американските бази!
Да живее суверенна България!

 

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!