Зимен семеен фест на Витоша утре

OFFNews 08 февруари 2020 в 06:54 2160 0

Зимен семеен празник в местността Офелиите над Златни мостове организират утре от 11.30 часа „София – европейска столица на спорта“ и „Мачирски спорт“

Отворен ски-слалом за юноши и деца (от 10 до 16-годишни), семейна щафета с шейни, конкурс за направа на снежен човек, състезание по теглене на въже, конкурс за най-атрактивна визия на шейна и снежен карнавал са само част от забавленията.

В състезанията с шейни ще трябва да участват дете и родител, а записванията ще са на място от 9.30 ч. до 11.30 ч. на обособени пунктове от организаторите.  

Участието е със собствена ски-екипировка и шейни. Най-добрите ще бъдат отличени с предметни награди и медали.

Специалисти ще обучават безплатно родителите как най-правилно да учат сами децата си да карат ски. Инициативата цели да се избегнат грешните първи стъпки на малчуганите в алпийските дисциплини и по този начин децата да могат бързо и стилно да се научат да карат ски. Наред с това по време на спортния празник ски и борд учители ще направят демонстрации и ще помагат безплатно на малките скиори да повишат уменията си.

Майстори в слоупстайла ще покажат майсторство от 11 ч. в изградената наскоро в долната част на по-дългата писта фънзона, където са оформени няколко атрактивни скока и препятствия. Сред тях ще бъде и Йордан Мачирски, бакалавър „Специалист по снежни спортове“ от НСА „Васил Левски“.

Програмата за Феста предвижда още множество демонстрации, състезания, забавни надпревари и викторини. На голямата поляна ще се организира и битка със снежни топки, а за най-голяма снежна топка и за най-атрактивно
претъркаляне в снега ще има награди. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews