Зелена зона и в събота от януари, разширява се в Яворов и Иван Вазов

Винетният стикер за живеещи в зоните за платено паркиране става електронен и може да се извади за един 1, 12 или 24 месеца

OFFNews 12 ноември 2020 в 14:16 5606 1

Снимка Архив

Столичният общински съвет гласува разширяването на "зелена зона" в кварталите „Яворов“ и „Иван Вазов“. Докладът бе внесен от общинския съветник Симеон Ставрев от ДБ и двамата районни кметове на Слатина - Георги Илиев, и на Триадица - Димитър Божилов. 

Групите на ГЕРБ и "Демократична България" постигнаха съгласие за разширяването на зоната. 

В квартал „Яворов“ то обхваща територията, оградена от бул.“Цариградско шосе“, бул. “М. Еминеску“, бул. “Шипченски проход” и ул." Акад.Людмил Стоянов". В квартал „Иван Вазов“ "зелена зона" ще има от ул. "Бяла черква”, бул" П. Ю. Тодоров“. бул. “България” и бул. "П.Каравелов“.

По предложение на ГЕРБ се променя и режимът на почасово платено паркиране в "зелена зона" - в работни дни действието е в часовия диапазон от 8.30 до 19.30 часа, събота - от 10.00 до 18.00 часа. Промяната влиза в сила от 4-и януари 2021-а година.

Винетният стикер за живеещи в зоните за платено паркиране става електронен и може да се извади за един 1, 12 или 24 месеца след установяване на правото на лицето. Документите, проверката, плащането и активирането стават дигитални.

Облекчава се процедурата по издаване на безплатен стикер на гражданите в неравностойно положение, които имат право да паркират в зоните. Задължителното ходене на ТЕЛК отпада, тъй като няма да се изисква нито един документ, който общината сама издава и има служебна информация за него.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови