Здравните власти проверяват медиума Кармен Лазарова, пратила онкоболната Теди в Бразилия

OFFNews 02 май 2018 в 08:03 9333 2

Здравните власти започват проверка на дейността на определящата се като медиум Кармен Лазарова, която е организирала пътуването на онкоболната Теодора за лечение при бразилски маг, съобщи Нова телевизия.

През последните дни името й нашумя заради случая на българката, чието здравословно състояние се влоши рязко след като замина за алтернативното лечение в Бразилия.

Теодора Маджарова живее в София със съпруга си и двете им малки деца. Преди две години тя чува за тежката диагноза: рак на гърдата. Впоследстие заболяването засяга и мозъка ѝ. Лекарите не дават шансове за оздравяването ѝ и както много хора в нейното положение, жената започва да разучава алтернативни методи за лечение. Търсейки надежда за изцеление, научава за бразилеца Жоао де Деус, сочен за трансмедиум, духовен лечител, помогнал на много хора от цял свят. Оказва се, че групи за посещение при него се организират и от Лазарова. Така Теодора заминава през за латиноамериканската държава.

"След посещението при него тя не само не се излекува, а се влоши много. Наложи се да постъпи в болница в град Агуас де Линдоя", споделя пред OFFNews съпругът ѝ Александър Русанов.

В клиниката установяват, че българката е с хидроенцефалия в резултат на метастази в мозъка.

Кармен Лазарова не фигурира в официалните регистри на регионалната здравна инспекция.

За да може да се върне болната жена в България, са събрани около 130 000 лева. Очаква се тя и съпругът й да кацнат в Истанбул на 4-и май. Все още не е ясно обаче как ще бъде осъществен трансферът ѝ до България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews