Заради жегите пожари вилняха на отделни места в страната

OFFNews 01 юли 2017 в 20:00 1896 0

Около 1000 декара с жито изгоряха при пожар край Плевен днес по обяд. Огънят тръгнал от сухи треви, но бързо се прехвърлил върху посевите, съобщава БНТ.

Пламъците и силният дим са били забелязани от живеещи по високите етажи в близкия квартал "Дружба". Жители на комплекса разказаха, че са усетили мирис на пушек, но пламъците са били далеч от жилищата им.

Няма поражения и по близките до квартала вили в местността „Момин геран", казаха собственици на имоти там. Огънят е потушен от пет противопожарни автомобила. Няма пострадали хора.

Пожар избухна край санданското село Плоски. Огънят пламна в най-горещите часове на днешния следобяд в непосредствена близост до бензиностанция.

Заради високитетемператури стихията много бързо обхвана сериозна площ от сухи треви и храсти, а огънят достигна на 50 метра от района на бензиностанцията.

Пристигналият противопожарен автомобил бързо обаче успя да овладее пожара и да го ограничи преди да достигне до бензиностанцията.

Пострадали хора няма, най-вероятната причина за пожара е горещото време или изхвърлена незагасена цигара. В района на Плоски термометрите днес надхвърлиха 40 градуса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!