Запознайте се с непознатите герои на Европа #EUProtects

OFFNews 21 декември 2018 в 09:16 4022 0

Снимка Представителство на ЕК в България

Хиляди хора от различни европейски държави работят заедно, за да осигурят безопасност за нас и нашето семейство. Те не търсят признание, а просто си вършат работата. Ежедневно ЕС подкрепя и свързва тези хора, подпомагайки трансграничното сътрудничество, за да могат да ни защитават. А вие познавате ли герои близо до Вас? Много хора не осъзнават въздействието, което оказват – в крайна сметка те са членове на общността както всеки друг. Но изпълнявайки професионалните си задължения, те играят основна роля в защитата на общността. Те са обикновените герои сред нас и благодарение на тяхната работа можем да продължаваме да живеем в безопасност.

Кампанията „ЕС – По-защитени заедно“ представя историите на обикновени хора, които обвързват своята професия и своя живот с каузата "Европа" и ценностите на ЕС, заяви в интервю за БНР Огнян Златев, ръководител на Представителството на Европейската комисия в България.

„Наблюдавайки последните резултати от различни проучвания на общественото мнение, виждаме как независимо от всичките ползи за гражданите на ЕС от това, че ние живеем заедно в една голяма общност - тези нови инициативи, политики, програми и т.н. - някак си хората, като че ли усещат едно отдалечаване между институциите и тях самите. Целта на тази кампания е да обясни, че не би следвало да има такова разделение. Второ – че ЕС сме всички ние, гражданите. Трето, чрез разказите на обикновени хора, които всеки ден можем да срещнем по улиците, да си дадем сметка как точно това, че сме заедно в една общност ни помага на нас и ни подобрява живота“, обясни Огнян Златев.

По думите му много от младите хора приемат за даденост голямата част от достиженията на ЕС и не си дават сметка за процеса на достигането до тях.

„Това време на несигурност, което витае около нас, някои външни сили, които не са приятелски настроени към ЕС, доста добре експлоатират. Заиграването със страховете на хората носи много добри резултати и тези сили, които използват такава реторика са доста кресливи, чуваеми. Това е някакъв начин да се противопоставим и на тях“, коментира той.

Кампанията "ЕС - По-защитени заедно“ е общоевропейска и се провежда във всички държави членки на ЕС. OFFNews e медиен партньор и ще представи на своите читатели кратките, но интригуващи истории на обикновените герои сред нас - хора от различни европейски държави, които всеки ден работят в своята област за сигурността и по-високия жизнен стандарт в общността. Сред тях има хора, ангажирани с борбата срещу трафика на хора, с погасяването на пожари, със запазването на природните ни богатства и със защита на потребителите в Европа.

„Чувството за сигурност не е само в това да защитим своите граници и да знаем, че полицията в нашето населено място си върши работата. То се отнася и до сигурността, примерно, че качеството на храните, които купуваме в магазина и даваме на децата си, е на необходимото ниво, че когато отидем в банката за транзакция, нашите пари няма да се загубят", обясни Огнян Златев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови