Започва голямото празнично пътуване

OFFNews 23 декември 2014 в 07:28 3815 6

Задръстване

Натоварен трафик по основните пътни артерии се очаква в последния работен ден преди коледните празници.

За да се избегне рискът от катастрофи, полицейски екипи ще организират движението на входните и изходните точки в големите градове. Стриктно ще се следи за спазване на скоростта, отнемането на предимство, неправилното изпреварване и пресичане, съобщава БНТ.

От полицията съветват да се тръгва на път в светлата част от денонощието с автомобил, подготвен за зимни условия.

Най-натоварен се очаква да бъде трафикът днес следобед и утре сутрин.

Засилено полицейско присъствие ще има и на оживените места. Хората, които ще отсъстват от домовете си за празниците, не трябва да обявяват това в социалните мрежи, нито да оставят вкъщи ценни вещи, съветват криминалистите. От МВР предупреждават и че по празниците е възможно да се активизират телефонните измамници, така че бъдете внимателни.

Заради очаквания наплив от пътници от БДЖ пускат допълнителни вагони към влаковете, които пътуват по основните направления в страната. От днес до 29-ти декември железниците са осигурили над 10 000 допълнителни пътнически места в 127 влака по най-натоварените маршрути. Хората, които си закупят билети за отиване и връщане, могат да ползват от 10 % до 30 % намаление.

720 хиляди българи са планирали да пътуват по празниците. Само за първите два дни от централната автогара в София се очаква да заминат близо 30 хил. души. За празничните дни са осигурени и допълнителни автобуси.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови