Заплашеният с пистолет депутат: Преживях нещо ужасно, но това е ежедневие за много хора

OFFNews 17 юни 2018 в 11:31 4557 2

„Агресията в обществото ни е на много нива – от училище до пътя. Аз преживях нещо ужасно, но това е ежедневие за много хора. Обществото ни стига граница, която, ако бъде премината, няма връщане назад“. Това заяви пред Нова телевизия депутатът от БСП Явор Божанков, който беше заплашен с пистолет на магистрала "Хемус" вчера.

Инцидентът стана, докато Божанков карал по "Хемус" в посока Варна. По време на изпреварване зад неговия автомобил застанал друг и започнал да присветва с фарове. 

След като Божанков се е прибрал в дясната лента, другият автомобил се е изравнил с неговия и отвътре насочили пистолет към него.

„Поведението беше доста агресивно. В първия момент си помислих, че това е автомобил със специален режим на движение, но след това видях, че е цивилен“, обясни депутатът. 

„Бях много стъписан, защото не е станало нещо, което да предизвика такава агресия или гняв“, допълни той.

Веднага след това Божанков подал сигнал на тел. 112 и по-късно колата била открита и спряна, а двама души са задържани за 24 часа. 

Депутатът уточни, че не е бил със служебен автомобил. Според него хората в другата кола не са знаели кой е и случилото се няма връзка с работата му. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11519

2

d0ni

17.06 2018 в 12:57

Ти четеш ли изобщо? Казва, че не се знаели кой е и затова казва, че инцидентът няма общо с работата му.

11769

1

Dafack

17.06 2018 в 12:44

А ето и един друг проблем на нашето "общество"... "Хората в колата не са знаели кой е". А той кой е?!?! Нали да си депотат означава да си "НАРОДЕН" предствител! Трябва ли това дето наистина между другото е доста често срещано - псевдо-мутренцата по магистралата да ти светят, да се опитват да те изкарат от пътя и тн, само защото те имат психични отклонения... да се даде медиен отзвук?! Това наистина е ежедневие и не само по магистралата... и в градовете, и в селата, и по морето, и по планината. Нали ако случайно в столицата, на път за работа, ако не пуснеш черния мерцедес, ще те натупат на сред центъра. Чак сега такава случка беше отразена.