Запазва се зимното разписание на градския транспорт в столицата, намаляват работното време на Коледния базар

OFFNews 30 ноември 2020 в 18:14 1521 0

Снимка архив

Запазва се разписанието на градския транспорт в столицата. Това реши на днешното си заседание Софийският оперативен щаб, съобщиха от Столична община.

Миналата седмица ЦГМ предложи последните курсове на градските линии да са до 22.00 часа, а на извънградските до 22.30 часа. Предложението беше свързано с въвеждането на по-строгите епидемични мерки от 27 ноември, които водят и до намаляването на пътникопотока в обществения транспорт. 

Продължава и засиления контрол от страна на столичната полиция и ЦГМ за спазване на мерките като носене на маски в превозните средства и станциите на метрото.

Поради констатирани нарушения, свързани с неспазването на мерките като консумация на място и неспазване на дистанция е взето решение работното време на Коледния пазар в Градската градина да се намали до 20.00 часа.

Софийският оперативен щаб е разгледал и искания за провеждане на други събития на открито. То се допуска при гарантирано отстояние между щандовете, като е разрешена само продажбата на пакетирани храни. Продължават и засилените проверки на търговските обекти.

С цел да не се допусне струпване на хора, светлините на Коледната елха ще бъдат запалени на 1 декември в 19 часа, без да се провежда концертна програма, посочиха още от общината

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови