Заловиха българка с близо 400 грама злато на границата

OFFNews 04 май 2015 в 13:16 2787 0

374 грама златни бижута и монети откриха и задържаха служители от мобилна митническа група към ЦМУ на Митническия пункт Капитан Андреево.

Ценностите са пренасяни от пътничка в лек автомобил с българска регистрация, влизащ в страната от Турция. В колата, управлявана от български гражданин, пътували още трима души. Пътниците не са декларирали, че пренасят ценности, но превозното средство е селектирано от митническите служители за проверка по метода „анализ на риска".

При проверката в личния багаж на 50-годишна българка, която е от Нова Загора, митническият служител открил найлонови пликове с общо 20 бижута, като сред тях имало гривни, колиета и обеци.

Според направената от вещо лице експертиза накитите са от 14-каратово злато. Открити са и 10 златни монети от 22-каратово злато. Общото тегло на откритите бижута и монети е 374.09 грама, а стойността им е 19 468 лева.

Контрабандното злато е задържано. На собственичката му е съставен акт за нарушение на Валутния закон и ще й бъде наложена глоба от 1000 до 3000 лева.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Иво Мирчев: Пеевски усети, че съдебната власт му се изплъзва и свали правителството