Залятата с киселина Мария Бонева: Отговорност и от съдийката, пуснала насилника от Стара Загора

OFFNews 30 юли 2023 в 10:14 10555 4

Мария Бонева

Снимка Фейсбук на Мария Бонева

Съдийката, пуснала на свобода насилника, обезобразил 18-годишно момиче с макетен нож в Стара Загора, също трябва да бъде подведена под отговорност. 

Това мнение изрази Мария Бонева, която преди 21 години бе залята с киселина. Ние нямаме гаранции, че момичето с 400 шева ще се възстанови психически, коментира Бонева по бТВ. 

Аз не се притеснявам от моите белези и ако някой трябва да се притеснява, това са хората, които ги причиняват, и тези, които с лека ръка разрешават да има леки присъди, каза още тя. 

„Щастлива съм от новината, че е задържан и това показва, че има силно гражданско общество. Точно сега, когато е задържан, не трябва да спрем. Вълната в социалните мрежи трябва да продължи. Трябва да се вземат спешни мерки и този човек да получи своята присъда“, каза още Бонева.

Лека телесна повреда е, когато няма застрашаващи живота обстоятелства. Но никой не говори за психологичния момент. 21 години след моето заливане с киселина аз все още имам достатъчно много белези и се налага на моите внуци да обяснявам защо ги имам. Ако това за господата експерти е „лека телесна повреда“, аз мога категорично да кажа, че това не е така, заяви Бонева. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9347

4

Анализи

30.07 2023 в 23:53

Задължително да се разследва и съдийката, кой знае какви контакти има. Не вярвам да е толкова проста, че да не знае какво е направила.

6000

3

Дил

30.07 2023 в 22:18

Интересно ми е - всичко до въпросната средна телесна повреда ли опира? Със сигурност това момиче е държано някъде лишено от свобода против волята му, а това също е състав, описан от НК. Едвал и тя е стояала доброволно докато са й нансяли 400 нареза с макетно ножче и са й остригвали косата - това не е ли също престъпление. Да не говорим за заканите за убийство и всичко останало. А прокурорът и съдията са се хванали за най-очевидното - телесната повреда.

Ами аз тогава утре да хвана някой, да го държа в нас на вода и хляб една седмица и после те и лека телесна повреда няма да могат да ми търсят, че може да си поискам и разноски за храната и водата...лудница...срамота...
Гледам му и татуировката на героя- свободата не му приляга, за другото сам да си прецени.

3714

2

GB

30.07 2023 в 19:33

Съдийката също е жена. Проблемът не е само в закона, а по цялата верига, до контрол на изпълнението му.

22548

1

dolivo

30.07 2023 в 15:30

ами сложете 50% жени в комисиите по правене на тези закони, и ще се оправят нещата.

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки