За Фандъкова нищо друго няма значение: На 24 април метрото стига до Овча купел

OFFNews Последна промяна на 16 април 2021 в 12:47 5887 0

На 24 април, следващата събота, пускаме за движение 4-те км на третата метролиния през „Овча купел“. С тях присъединяваме един от големите райони на София към метромрежата, а гражданите, които ще пътуват с метрото, достигат 500 000 на ден, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова във фейсбук.

В публикацията си тя заявява още:

"Изградихме цялата третата линия на метрото от 2016 до 2021 г. – за по-малко от 5 години нови 12 км – от „Подуяне“ през „Оборище“ и центъра, през „Красно село“ и „Овча купел“ до Околовръстния път при „Горна Баня“. И сме готови да продължим. Затова очаквам максимално бързо новият парламент и правителство да продължат процедурата по Плана за възстановяване и устойчивост и внасянето му в Европейската комисия, тъй като в него заложихме средства за разширенията на третата линия на метрото – по бул. „Владимир Вазов“ и през „Слатина“. Тези участъци се очакват от хиляди хора и имаме готовност още тази есен да започнем строителството на 3-те км в район „Подуяне“.

Според Фандъкова през тази и следващата седмица ще се провеждат и обществените обсъждания за изменения на общия устройствен план за разширенията на метрото от Военната академия „Г. С. Раковски“ през „Гео Милев“ и „Слатина“ до „Цариградско шосе“ и от „Младост 3“ до Симеоновския лифт.

Към фейсбук публикацията си кметът на София е добавила снимки и музикален поздрав - хитовата балада на Металика Nothing Else Matters. В превод заглавието означава "Нищо друго няма значение".

През последните дни се появиха масови спекулации, че Фандъкова ще бъде освободена от зам.-председателското място в ГЕРБ заради слабите резултати на партията в столицата където в два от общо трите избирателни района извънпарламентарната довчера Демократична Бълария победи политическия мастодонт на Бойко Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови