Втори опит: ЦСКА отново пуска 3 млн. акции

OFFNews 17 юли 2014 в 16:14 1993 2

Снимка Булфото

На Общото събрание ЦСКА предприе стъпки към втория си опит за публична продажба на акции, съобщи шефът на Надзорния съвет Александър Томов.

Клубът отново ще пусне в продажба 3 млн. акции, след като първоначалното набиране на средства се провали. Промяна в цената няма да има, а минималният пакет ще е 10 акции. За инвестиционен посредник отново е избрана фирма „Елена“.

"Подготвяме проспект и очаквам Комисията по финансов надзор да го одобри, защото ЦСКА върви във възходящ ход", каза Томов. Той изтъкна, че около 60% от хората, които са си купили акции при предишната кампания, все още не са си взели парите, което показвало, че искат да притежават акции.

При първия опит за публична продажба от страна на ЦСКА акции си купиха около 5700 души. Очакванията на Томов са сега те да са повече.

Той обясни, че единствената разлика е, че след попълването на капитала на клуба няма да има минимален праг. Според Александър Томов независимо от броя на продадените акции, кампанията ще е успешна.

"Отдъхнахме си малко след продажбата на Чочев и бъдещата такава на М'Боли. Намалили сме в пъти дълговете на онези предишните ("Титан")", каза главният акционер.

Той добави, че непрекъснато излизат дела и че предишното ръководство умишлено не е плащало задълженията: "Трябва да публикуваме данните, за да видите за какви договори става дума. За четири мача са плащани 200 000 лева."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови