Внимание, родители! 300 млн. деца годишно стават жертва на сексуален тормоз онлайн

OFFNews 28 май 2024 в 15:30 674 0

Клавиатура

Снимка Банка за снимки

Клавиатура

Над от 300 млн. деца годишно стават жертва на сексуален тормоз онлайн, съобщи Прес асосиейшън/ДПА, цитирайки проучване.

Учени от университета в Единбург са провели първото световно изследване на сексуалната експлоатация и тормоза онлайн. Според резултатите 12,6 процента от децата в света през миналата година са жертви и не са дали съгласие за разговори, споделяне и публикация на изображения и видео със сексуален подтекст. Взети са данни от 302 млн. млади хора.

В допълнение 12,5 от децата споделят, че са били обект на тормоз - нежелани разговори, съобщения със сексуално съдържание, въпроси и искания за сексуални контакти от страна на възрастен или друг млад човек.

Форма на сексуален тормоз е и изнудването. Жертвите са искали да предотвратят публикации на свои снимки. За подобно изнудване вече се използва и изкуствен интелект.

Тези проблеми съществуват във всички части на света. САЩ са най-рисковият регион, смятат учените.

Глобалната инициатива 'Чайлдлайт" (Childlight) е установила, че един от девет мъже в САЩ приема в някаква степен тормоза над деца онлайн. С подобна нагласа са седем процента от мъжете във Великобритания и 7,5 от мъжете в Австралия.

Според изследването много мъже биха отправили сексуални предложения към деца, ако знаят, че тези действия ще останат тайна.

Изпълнителният директор на "Чайлдлайт" Пол Станфийлд каза, че във Великобритания е оформена мрежа от насилници - от Глазгоу до Лондон.

"Това е глобална пандемия", каза още той.

Деби Фрай, професор по защита на децата от университета в Единбург, обяви, че явлението засяга деца във всяка класна стая, училище, държава.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    Няма коментари към тази новина !

     
    X

    За и против Гей парада