Вариант 2 на изпита по математика след 7. клас. 20 деца са под карантина (видео)

Александра Маркарян 17 юни 2020 в 09:27 3602 0

Вариант 2 се падна на днешното национално външно оценяване за седмокласниците.

Изтегли го журналистът от БНТ Елиана Димитрова в 8 ч. тази сутрин, час преди началото на изпита. Името ѝ пък изтегли зам.-министърът на образованието Таня Михайлова от листчета, на които бяха напечатани имената на присъстващите в Министерството на образованието репортери. Това изненада Михайлова, защото Елиана Димитрова изтегли и варианта по български език, и зам.-министърът побърза да увери, че всичко е на случаен принцип.

"Взети са същите мерки за дезинфекция като при изпита по български и литература. Надявам се учениците да са добре подготвени по математика и да се справят със задачите. Важно е да мислят и да знаят, че успехът на изпита зависи само от тях. Да са спокойни", каза зам.-министърът на образованието Таня Михайлова.

20 ученици са под карантина. Те ще бъдат в отделна стая. Всички са с отрицателни PCR тестове, но са били контактни със заразен с коронавирус, уточни Михайлова.

56 787 седмокласници са решавали 23-те задачи в теста, стана ясно след изпита. Кандидат-гимназистите ще научат оценките си до 29 юни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови