Валежи и през новата седмица

OFFNews 20 юли 2014 в 08:28 2757 0

Новата седмица ще започне със слънце, но в средата й предимно в Западна България ще има валежи.

Днес времето ще бъде предимно слънчево, но следобед в източните и планинските райони ще има развитие на купеста облачност. Само на отделни места обаче ще превали за кратко, възможно е и да прегърми, съобщават от НИМХ пред бТВ.

Очаква се днешният ден да  е малко по-топъл от вчерашния, с максимални температури между 27° и 32°.

По Черноморието ще бъде с променлива облачност, значителна след пладне, когато отново ще има превалявания и гръмотевици. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са от 27° до 29°.

Температурата на морската вода е от 23° на север до 26° на юг. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В първия ден от работната седмица по понеделнишки времето ще бъде слънчево. Температурите ще са с 2 – 3 градуса по – високи и максималните ще бъдат около 29 – 34 градуса.

Във вторник в Източна България ще продължават да се радват предимно на слънчево и топло време, но на запад ще има валежи с прекъсвания. Не са изключени и градушки. През тези дни температурите отново ще се понижат и ще бъдат в интервала 26 – 31 градуса.

Четвъртък също обещава по – хладно време с променлива, често значителна облачност на много места с превалявания и поне засега по – интензивни гръмотевици в централните райони на страната.

Петък ще започне със слънце, но следобед ще се развива купеста облачност, само на отделни места ще има превалявания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови