В "София тех парк" започва строежа на зоната за отдих и спорт

ОFFNews 11 декември 2014 в 16:17 4414 0

София тех парк

Първата копка на "Колайдър Активити Център" направиха днес президентът Росен Плевнелиев и икономическият министър Божидар Лукарски.

Центърът ще е разположен на площ от 13 хил. кв. м, с прогнозната стойност от 12 млн. лева.  Централният офис, изследователски център и лаборатории към него на "Уолтопия" също ще се помещава там.

На територията на комплекса ще бъдат изградени още спортни зони, високотехнологични офиси, развлекателни и търговски площи. 

"Често си задаваме въпроса, може ли България да е първа, а не в средата и на дъното на ранглистата? Може ли да растем не с един, а с 30% на година, да запретнем ръкави и с много труд да станем едни от най-добрите на планетата", каза Плевнелиев, като направи аналогия с постиженията на "Уолтопия", която разкрива работни места в развити държави, между които САЩ и Германия и има пазар в 50 страни на четири континента.

"Вярвам, че изграждането на "Колайдър Активити Център" ще повиши имиджа на "София тех парк", превръщайки го в атрактивно място за инвестиции", заяви Лукарски.

Комплексът, дело на холандския архитект Невил Марс, ще включва освен няколко зали за катерене с различен стил и сложност, също така - фитнес, многофункционална зала за спорт и събития, СПА център, ресторант, кафе и бар, парк, плувни басейни, игрища и детски площадки.

Още две сгради започват стоежа си в "София тех парк" - Иновационен форум и многоетажен паркинг. Те ще са последните, които се строят със средства по проекта за парка, който се финансира с близо 90 млн. лв. по оперативна програма "Конкурентоспособност".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови