В "Младост": Политици се карат, родители протестират, а децата си взеха площадката (видео)

Антония Чорева 08 август 2016 в 14:21 6724 0

Снимка Фейсбук

Мащабен протест в 18.30 часа днес организират жителите на столичния квартал "Младост" 1 заради застрояването на една от най-използваните детски площадки в района.

Протестът ще се проведе в карето между блокове 19, 20 и 21 в квартал "Младост", в непосредствена близост до 118 СОУ и до последната спирка на тролей 8.

Именно там е и площадката, която през последната седмица скара политиците. Там се предвижда да се построи многоетажна сграда.

Площадката стана причина за спор между бившия секретар на района Александър Тзавела и независимия депутат Георги Кадиев, който брани площадката и написа във Фейсбук, че „възложител и строител е... фирма с участие на съпруга на дъщерята на кмета на р-н „Младост“. Който до неотдавна е бил и секретар на района – става дума за г-н Александър Тзавела“.

„Абсолютен, 100 %-ов конфликт на интереси. Зетят строи, стотици остават без градинка“ - написа Кадиев.

Бившият секретар Александър Тзавела се ядоса на написаното от Кадиев и, както той твърди, само заради това си направи профил във Фейсбук – за да му отговори.

„Предлагам Ви за размисъл следната информация и ще очаквам писмено извинение до 24 часа лично от Вас и от всички, които са тиражирали гнилия плод на Вашата фантазия“ - написа Тзавела.

„Имах честта да бъда секретар на район „Младост” от 2004 до 2007 г. Добре или зле се справих като такъв. Но обстоятелството, че съм бил секретар на районната администрация не ме прави виновен за реституцията през 90-те години, благодарение на която някой някога е възстановил собствеността върху този имот на бившите му собственици.

Не съм и виновен за ПУП-а на „Младост”-1, приет през 2009 г., така както Вие не сте виновен, че не сте уведомили съседите и приятелите ми за предварителните му обсъждания. Същият този ПУП е предвидил въпросното застрояване в този вече частен имот.

Нямам нищо общо и с издаденото на собствениците на парцела, а не на строителите, разрешение за строеж. Не съм виновен и за това, че същите са решили да реализират инвестиционните си намерения и да потърсят строител.

По някакво щастливо за Вас стечение на обстоятелствата, преди два месеца, от многото строителни фирми в града ни, са избрали и са възложили строителството на фирма, в която преди 3 години и само за 7 месеца съм работил“, твърди във Фейсбук бившият секретар на район „Младост“.

И докато двама се карат – трети печели.

Децата – в лятна ваканция, не се интересуват от заграждения, там където има катерушки. Те влязоха в заградената площадка и започнаха да си играят. Това се вижда на видео, пуснато в интернет.

Без притеснение, те влизат през дупките и прекрачват огражденията.

Сега от управляващите зависи да преценят дали ще оставят загражденията или ще освободят площадката. Днес е поредният протест.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!