Улеснения за шофьорите за предпразничното пътуване

OFFNews 30 декември 2016 в 08:01 3228 0

От 12 ч. до 20 часа в днес ще има две ленти за движение в посока Перник на първокласния път през Владая. В събота две ленти ще има от 08.00 до 14.00 часа. Целта на промените е да се осигури по-голяма пропускливост по един от най-натоварени изходи на София за Новогодишните почивни дни. За улеснение на трафика се въвежда и забрана за движение на тежкотоварни автомобили над 12 тона по всички автомагистрали и някои първокласни и второкласни пътища в страната. Ограничението ще бъде в сила от 16.00 до 20.00 часа.

За улеснение на трафика от София към Перник се въвежда временна организация на движението през Владая, каза Георги Златев от пътната агенция.

"Във връзка с очаквания по-интензивен поток преди новогодишните празници сме създали организация на движението, която да благоприятства изнасянето на леките автомобили от големите градове, по-конкретно от София за Перник ще бъдат осигурени две ленти за движение в последния работен ден следобед и в първия почивен ден до обяд", каза Лазаров пред Нова тв. 

Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е Автомагистрала Люлин. По-затруднено ще бъде движението по магистрала Хемус, заради незавършените ремонти на тунелите Витиня и Ечемишка.

"Там е създадена и продължава да действа организацията на движението. Призоваваме водачите да се движат с повишено внимание в участъка и да спазват посочената скорост като важно е да движат и не много по-бавно от тази скорост, за да може участъка да има по-голяма пропусквателна способност".

За да се улесни преминаването на леки коли, се въвеждат ограничения на тежкотоварните автомобили над 12 тона по всички автомагистрали и част от останалата пътна мрежа.

"Това са направленията от Видин през София за Кулата, от Капитан Андреево през София за Калотина и от Русе за Велико Търново. Това са първокласните пътища. Второкласните пътища, които имат забрана за движението на товарни автомобили са Околовръстният път на София, пътят между Асеновград и Смолян, пътят между Симитли и Гоце Делчев и между Бургас и Царево".

Ограниченията за камиони ще са в сила днес от 16 до 20 часа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови