Удължават ремонта на Западен парк в София

СОС заседава дистанционно в четвъртък

OFFNews 13 април 2020 в 13:40 6330 0

Снимка Архив

Да се удължи срокът за ремонта на Западен парк, ще гласува Столичният общински съвет в четвъртък, когато ще заседава извънредно чрез платформата CISCO Webex Meeting, става ясно от дневния ред на СОС. 

Докладът е внесен от зам.-кмета по екология Йоана Христова като "удължаване на срока на Запис на заповед в полза на МРРБ с издател Столична община". Исканата отсрочка е до март догодина. 

Мотивите са смехотворни, коментира съветникът от "Спаси София" Борис Бонев във фейсбук. 

Коронавирусът забавял доставките. Двете години преди извънредното положение явно не стигнаха; Проектът e бил сгрешен и се е наложило препроектиране. Нищо че Общината преглежда и съгласува всички роекти! Неблагоприятни метереологични условия. Времето саботира добрите намерения на кмета,

пише Бонев в социалната мрежа. 

Всъщност докладът не засяга договор с изпълнителя за срока на ремонта, а с Управляващия орган по европрограмата. Процедурата е стандартна, средства могат да се получават до 2023 г., но удължаването е необходимо условие за това. 

Финансирането на ремонта на Западен парк е по Оперативна програма "Региони в растеж". Той започна през юни 2018 г. , миналата година стана ясно, че има пропуснат от проектанта главен водопровод, който минава под главния вход на парка откъм бул. "Сливница". 

Ремонтът в Западния парк се извършва върху 530 дка алеи и площадки от общо 2000 дка площ, стойността му е над 10 млн. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови