Тюленчето в Делфинариум Варна ще се казва Лия

OFFNews 11 август 2022 в 10:59 1717 0

Тюлен Лиа

Снимка Делфинариум Варна

Бебето тюленче Лиа е кръстено на баща си Лео

Делфинариум Варна празнува днес 38 години от създаването си. По този повод даваме име на бебето тюленче, което се роди наскоро. Тюленчето ще се казва Лия и е кръстено на баща си Лео. Все още посетителите няма да могат да виждат бебето, за да не бъде стресирано. С майката Бианка са отделени в самостоятелно помещение, съобщиха от Делфинариума. 

За празника на Делфинариума днес ще има забавна програма, викторина с награди и много сувенири за децата. Отделно пускаме семеен билет за посещение на представление с делфините. При минимум 4 закупени билети само през сайта на Делфинариум Варна, един детски билет ще бъде безплатен.

Варненският делфинариум е открит на 11 август 1984 година и разполага с 1200 места. Размерите на басейна са 12 на 15 метра и дълбочина 6 метра, и се пълни с морска вода чрез специална помпена система. Водата се извлича от Черно море на 150 – 160 метра от брега и дълбочина 3 – 6 метра, където тя е най-чиста и се подлага на преработка преди да достигне до басейна.

В Делфинариума има пет делфина – 3 женски и 2 мъжки – Кимбо и Доли са донесени от далечните брегове на Гватемала и Куба, а Йоана, Бимбо и Флипър са родени тук. В него вече има и 3 тюлена.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови