Терзиев пали светлините на коледната елха довечера

Тази година коледното дърво ще бъде на новия пешеходен площад "Св. Александър Невски"

OFFNews 01 декември 2023 в 07:45 993 0

Коледно дърво

Снимка Архив

Кметът на София Васил Терзиев ще запали празничните светлини на коледното дърво на площад “Св. Александър Невски” тази вечер в 19 часа, съобщиха от Столична община. 

За първи път това ще стане на новото пешеходно пространство на столицата. През целия декември площадът от ул. “Г. С. Раковски” около храмовете „Света София“ и „Св. Александър Невски“ ще заживее с празнични концерти, украса и различни активности за гражданите и гостите на града. 

Програмата за запалването на светлините на коледната елха на София на 1-ви декември включва концерт от 18.00 ч. на детски танцови и музикални състави, вокално изпълнение на Елена Сиракова и интерактивния пърформанс „Лумини“ с феерични светещи кукли и характери на „Жар Театър“ и „Фест Студио Жар“.

Дядо Коледа ще пристигне на тържеството, за да се снима с децата.

През целия празничен месец площадът ще е преобразен с временен дизайн от градски активисти и артисти. Целта е да бъдат изпробвани варианти за дългосрочното обживяване на тази знакова за столицата зона. В духа на посланието на инициативата “Светлината в теб” се предвиждат празнични светлини, 10-метрово коледно дърво, алея “Елхи на таланта”, коледен базар за храни, напитки и творчески продукти.

Кампанията включва още коледен концерт на 20 декември с участието на Смесения хор към Патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски”, а кулминацията е традиционният голям концерт за посрещане на Нова година, организиран от Столичната община.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!