"Техем": Глобата на КЗК е неоснователна

OFFNews 05 ноември 2015 в 15:25 2111 0

Топлинният счетоводител "Техем" обяви, че решението на Комисията за защита на конкуренцията да глоби компанията с 160 000 лева за господстващо положение на пазара е неоснователно. 

Разследването установи, че за определен период дружеството е прилагало различни ценови условия на територията на град Пловдив в сравнение с останалите градове с централизирано топлоснабдяване, на чиято територия оперира дружеството. Освен това клиентите на „Техем" в градовете с централизирано топлоснабдяване са поставени в неравноправно положение, тъй като само в някои от градовете им се предоставя възможност да избират между това дали да закупят или да наемат индивидуалните разпределители за топлинна енергия, което води до ограничаване избора на потребителите, посочиха от КЗК. 

"Техем" смята за неоснователно решение № АКТ-870-04.11.2015 на Комисия за защита на конкуренцията, в което антимонополната комисия определя като нарушение пазарната политика на дружеството на територията на Пловдив", обявиха от дружеството.

"Техем" ще разгледа в детайли аргументите на Комисията и ще предприеме стъпки в посока защитаване правото на българските потребители да имат достъп до адекватни за пазара услуги, допълниха оттам.

"Припомняме, че ситуацията на пазара на топлинно счетоводство в Пловдив сравнено с останалите градове с централизирано топлоснабдяване, винаги е сочена като добра практика  от експерти и потребители. Политиката на Техем в предоставянето на услуги към крайните клиенти и топлофикационните дружества в България винаги е била в интерес на потребителите и с цел ясни и прозрачни правила на работа", се казва още в позицията на топлинния счетоводител.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews