Свободни места за трето класиране в Първа и Втора немска, СМГ и НПМГ (обновена)

Александра Маркарян 11 юли 2016 в 12:36 13966 0

Свободни места за трето класиране в гимназиите с прием след VII клас има в Първа немска езикова гимназия (91 НЕГ), Втора немска (73 СОУ), както и в Софийската математическа гимназия (СМГ) и Националната природо-математическа гимназия (НПМГ). В Първа английска има 9 места, в 164 испанска - 2, показва справка на столичния инспекторат по образованието.

Общо незаетите бройки след второто класиране са 868. Кандидатите за тях могат да изтеглят документите си от училищата, където са били приети и са се записали и да подадат нови заявления за кандидатстване. Кандидатстването на трето класиране крие риск, защото съответното освободено място не се пази, а ученикът няма как да е сигурен дали за желаното училище няма да се яви някой с по-висок бал от неговия.

В 91 НЕГ има само едно свободно място - за момче. В 73 СОУ местата са 2 за момчета и 1 за момиче.

Във Втора английска гимназия има 7 места за момчета и 3 за момичета, в 9-та френска има 6 места - по 3 за момчета и момичета.

В СМГ незаетите бройки са 3 (в училището няма квоти момичета/момчета). В НПМГ те са 10.

Свободни места има също в 133 СОУ (по 3 за момчета и момичета), 18 СОУ (за паралелката с китайски няма места, за корейски - 1 бр., за останалите паралелки има общо 17 места). Сред другите училища с незаети бройки след второто класиране са: 33 ЕГ, 1 СОУ, 32 СОУ, 81 СОУ, 23 СУ, 22 СОУ, 12 СОУ, 157 СОУ.

Бройки има и в Националната търговско-банкова гимназия - 4 за момчета и 6 за момичета.

В професионалните училища също има непопълнени места. Сред тях са гимназията по архитектура, строителство и геодезия, по оптика "Ломоносов", по електроника "Джон Атанасов", по транспорт и енергетика "Хенри Форд".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!