Quantcast

Строги мерки около Националния стадион заради футболното дерби

OFFNews Последна промяна на 29 септември 2018 в 07:16 2088 0

Строги мерки за сигурност ще има днес в района на националния стадион "Васил Левски" в столицата заради предстоящото дерби в 17:00, съобщават от МВР.

Преди, по време и след провеждане на спортната среща полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града.

На контролно-пропускателни пунктове в района на стадиона полицаи ще проверяват щателно всички посетители на футболния мач. Предприети са стриктни мерки за недопускане на посетители, които имат наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия. Малолетни ще се допускат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена и от интернет. Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи (огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри). Ангажимент по охраната на спортната среща имат частни охранителни фирми, чиято задача е да следят за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата. При дейността си те ще бъдат подпомагани от полицейски служители, които ще се намесват при възникнала необходимост.

МВР приканва зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона, за да се избегне струпване на хора. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 15.00 часа. Във връзка с провежданото спортно мероприятие, в следобедните часове е възможно е да възникне временно затруднение в движението в централната градска част.