Столичният район Изгрев е шампион в онлайн преброяването

OFFNews 20 септември 2021 в 16:24 2009 0

Снимка facebook.com/RAION.IZGREV.SOFIA

Столичният район "Изгрев" е шампион в онлайн преброяването. Там преброилите се граждани до момента са 51,9 % от живущите и пребиваващите, сочат данните на НСИ. 

София, Варна и Пловдив са градовете с най-висок процент преброили се електронно. По 37,5 на сто от населението на градовете Пловдив и Варна са се преброили онлайн към момента, показват данните към 11.00 часа днес, 20 септември. За сравнение в София преброените по електронен път вече са 40,8 на сто.

Най-нисък, за София, е делът на преброилите се от кварталите "Студентски" и "Кремиковци" (по 19,6 на сто).

Във Варна и в Пловдив преброяването също върви с различна скорост в отделните райони. Класацията във Варна се води от район Приморски (42,2%), а в Пловдив - от район Южен (36,2%). 

По области

За страната класацията по относителен дял на преброените лица по области спрямо населението в областта продължава да се води от София (столица), на второ място е Варненска област (29,5%). Третото място с равен резултат си делят областите Габрово и Русе, в които до този момент електронно са се преброили точно по една четвърт от населението. Към момента в Пловдив и във Варна са се преброили 37,5 на сто от населението. Класацията в морската столица се води от район "Приморски" (42,2 на сто), а в града под тепетата - от район "Южен" (36,2 на сто).

До сега онлайн са се преброили 1 627 049 души, живеещи в 713 678 домакинства.  

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Иво Мирчев: Пеевски усети, че съдебната власт му се изплъзва и свали правителството