Столичната община глобила 'Трейс груп' с 450 000 лева заради неспазен договор

OFFNews 31 август 2018 в 17:52 3725 0

Столичната община е глобила компанията „Трейс груп Холд“ с 450 хил. лв. Причината е неизпълнение на сроковете по договора за ремонт на кръстовище в столичния квартал "Младост".

Става дума за кръстовището на булевардите „Сахаров“ и „Ляпчев“, уточни кметът на София Йорданка Фандъкова. 

По думите й компанията е работила и работи по под 10% от всички проекти в Столичната община. "Това е между 90 и 100 обекта", уточни тя.

Фандъкова каза още, че в София се налага контрол над фирмите изпълнители и съответно при неизпълнение или нередности се прилагат сериозни санкции. „Нашите договори са изключително строги", коментира тя и добави, че и за други компании е имало глоби.

"През последните години наложихме проектите да се приемат само след лабораторни изследвания на материалите, които са се използвали при изграждането на обектите. Най-голямото изискване е да се работи качествено", добави столичният кмет.

Строителната фирма „Трейс груп Холд“ е ремонтирала пътя край Своге, където в събота жестока катастрофа отне живота на 17 души. Фирмата е получила поръчката без да се явява на тръжна процедура. В началото на седмицата следователи и жандармерия влязоха в сградата на "Трейс груп". Ден по-късно Нанков съобщи, че има недопустим материал в асфалта на пътя край Своге. Лабораторни тестове показали, че в сместа се съдържат съставки, които водят до бързо полиране и не трябва да бъдат част от износващия се слой. От дружеството отричат да имат вина за трагедията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови