Спортното министерство алармира за заплахи за репресии и уволнения в тотото

OFFNews 20 януари 2022 в 18:15 1760 0

През последните няколко дни в Министерството на младежта и спорта са постъпили десетки сигнали за нерегламентирани действия на длъжностни лица от Държавно предприятие “Български спортен тотализатор”, съобщават от пресцентъра на ведомството.

Според сигналите "длъжностни лица оказват натиск над служители на БСТ в цялата страна, принуждавайки ги да подписват определени декларации. Срещу работещите в системата на тотализатора се отправят и заплахи за репресии и уволнения".

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев "апелира към спокойствие и гарантира, че ще бъдат предприети всички необходими законови действия, за да бъде защитен всеки един служител на Българския спортен тотализатор".

В ММС са подадени сигнали и за прекратяване на договори на служители на БСТ срещу изплащане на обезщетения.

"Считаме, че подобни действия се извършват с цел нанасяне на вреда на бюджета на тотализатора, както и на целия български спорт. Екипът на Министерството на младежта и спорта започва проверка на всеки отделен сигнал с компетентните разследващи държавни органи. При установени незаконни действия ще бъде търсена съответната отговорност" - заявиха още от ведомството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови