Ексклузивно СРС освободи Димитър Стоянов от ареста

Спасеният младеж в Пирин: Пропадах в сняг до гърдите, няма излизане

OFFNews 15 декември 2018 в 11:45 5091 1

Снимка Нова тв

Спешна спасителна акция в планината завърши с щастлив финал снощи. Преходът без храна и вода в Пирин, предприет в петък от 29-годишен мъж благотворително, прие изненадващ обрат, след като Цветан Найденов подаде сигнал, че не може да продължи, защото е крайно изтощен.

Ние изпълнихме нашата мисия, което беше най-важното. Първо, успяхме да заснемем страшно много материал. Второ, занесохме важните дрехи и припаси на защитените жилища. Когато видяхме хората усмихнати, много се зарадвахме, заяви днес Цветан по Нова тв. 

Той е категоричен, че в планината винаги има рискове и никога не знаеш какво те очаква.

През целия ден валеше сняг. Започна да духа вятър. Появи се мъгла. Знаех точно накъде се движа, но в един момент просто стъпваш и пропадаш до гърдите в сняг. Няма излизане. И прецених, че това е голям риск. През цялото време държахме връзка с Планинска спасителна служба. Тогава усетих, че не мога да продължа, разказа още Найденов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11800

1

limlim

15.12 2018 в 13:50

Пет минути слава и държал Дявола за та***ите... Следващият път Дяволът ще държи него. А че, премети една детска площадка "благотворително". Жив ще останеш и доволен ще бъдеш... Само нема пъблисити - мъка.