Социалното министерство купува лаптопи и таблети за децата от институциите

OFFNews 01 юни 2020 в 15:12 2700 0

Снимка pixabay.com

Снимката е илюстративна

Социалното министерство обяви нова програма, по която ще купува лаптопи и таблети за деца, настанени в социални услуги и специализирани институции.

Целта е учениците да бъдат включени в дистанционно обучение, когато такова се налага или бъде въведено за постоянно за определени дейности, като задаване и проверка на домашни работи и др.

Освен лаптопи и таблети, може да се купуват компютърни конфигурации, рутери, принтери или други мултифункционални устройства, както и да се получават средства за заплащане на интернет в сградите до края на календарната година.

Програмата е с бюджет 1 млн. лева. Общините могат да кандидатстват по нея с проекти от днес до 15 юли.

Документите се подават във Фонд "Социална закрила", като повече информация за кандидатстването може да се намери на: https://www.mlsp.government.bg/dokumenti-1

Тази седмица ще бъдат раздадени 157 таблета, купени с дарения от лични средства на учени от БАН. Те са предназначени за децата от Центровете за настаняване от семеен тип в областите Видин, Враца и Монтана. През миналия месец частен дарител предостави на Агенцията за социално подпомагане още 104 таблета, които отидоха при настанените в институции в Кюстендил, Севлиево, Габрово, Ловеч, Дупница и Смолян.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови