Сметките за топла вода с до 13% надолу от април, искат от КЕВР

Offnews 25 март 2015 в 12:17 2318 0

Възможностите за поевтиняване на топлата вода от април с между 6 и 13 на сто за различните топлофикации ще бъдат разгледани в Комисията за енергийно и водно регулиране, пише БНР. 

Очакваното понижение на цените на природния газ с около 13 на 100 за второто тримесечие на годината прави възможно и поевтиняването на топлата вода. 

"За всяка една централа процентът се получава различен, но по-голямата част от намалението на природния газ ще отиде към крайните потребители, малка част ще остане към топлофикациите", заяви председателят на регулатора Светла Тодорова

Най-голямо намаление, с близо 13 процента, се предвижда за Варна. С 12 на 100 ще са по-ниски цените в Пловдив, Разград и Враца. Очаква се софиянци да плащат с 11 на 100 по-малко за топла вода, а във Велико Търново поевтиняването да е с 9 на 100.

Намалението за Плевен и Бургас се очаква да е 6 процента. Ако това стане, топлоенергията ще продължи да е най-евтина в Бургас и най-скъпа във Велико Търново и София, като в столицата са и близо 80 на 100 от всички абонати на топлофикациите в страната. Предстои решението да бъде обсъдено и прието до края на месеца.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews