Слънчево време с краткотрайни валежи през уикенда

Ивайло Анев 06 юни 2015 в 08:19 2464 0

Максимални температури днес ще бъдат между 25° и 30°, в София около 25°. Времето бъде предимно слънчево, но по-късно през деня ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност.

Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).

На места в източните и южните райони отново ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Ще духа слаб източен вятър, в Източна България умерен, временно до силен, от североизток.

По Черноморието ще продължи да духа умерен до силен североизточен вятър. Облачността ще е променлива, по-значителна след обяд по южното крайбрежие, където на места отново ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Максималните температури ще са между 23° и 26°, температурата на морската вода 20°-22°, вълнението ще се задържи 3-4 бала.

Над планините преди обяд ще е слънчево, но по-късно през деня ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност. Очакват се краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. Високите била често ще са в облачния слой. Вятърът ще е от североизток, умерен до силен. Температурите ще останат без съществена промяна, на 1 200 метра около 17°, а на 2 000 метра около 12°.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови