Шефката на отдел „антикорупция“ в ДАНС е подала оставка

Юлиан Христов 14 март 2014 в 14:40 7813 0

Ръководителят на отдела за противодействия на корупцията в ДАНС Диана Павлова е подала оставка. Това каза пред журналисти вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев.

Той каза, че не е запознат в детайли с оставката, за която първоначално научил от медиите. По думите му мотивите за напускане на Павлова били лични.

В четвъртък от пресцентъра на ДАНС отказаха да отговорят на запитване на OFFNews за оставката на Павлова. По непотвърдена информация службата е напуснал и подчиненият ѝ Александър Йорданов.

Павлова е сочена за близка до Цветлин Йовчев, като тя се изкачила в йерархията в ДАНС по времето, когато той оглавяваше службата.

Според тиражираната неофициална информация напускането на Павлова е свързано с теч на информация от ДАНС и по-конкретно в случая с разследването срещу Христо Бисеров. Има съмнения, че преди още да стигне до прокуратурата информацията от ДАНС е минала през Сараите на Доган в Бояна. Това доведе до оставката на Христо Бисеров от поста зам.-председател на парламента и от ДПС още преди да бъде обявено публично, че срещу него има подаден сигнал за корупция от чужди служби.

След този случай председателят на ДАНС Владимир Писанчев разпореди проверка за теч на информация, от която още няма обявени резултати.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови