Седмицата започва с най-горещия юнски ден, от вторник - бури

OFFNews 15 юни 2015 в 06:15 4382 0

Седмицата започва с опасна жега, понеделник ще е най-горещият ден през юни. Максималните температури ще стигнат на повечето места 35-38 градуса. 

Жълт код е обявен за 14 области на страната - Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Русе, Силистра, Габрово, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Хасково, Благоевград.

Ще има временни увеличения на облачността, ще прегърми, но само на някои места за кратко ще превали. Вятърът ще е предимно слаб, според прогнозата на НИМХ към БАН. 

По Черноморието ще е слънчево и топло. Температурата на морската вода ще е 22-24 градуса. Вълнението ще е около 2 бала, след обяд по южното крайбрежие - до 3.

В планините ще е топло. По билата ще духа умерен западен вятър. Ще има временно увеличение на облачността, по-вероятно е да прегърми, тук-там - и краткотрайно ще превали. Дневната температура на 1200 м ще бъде около 26 градуса, на 2000 м - около 19 градуса.

Във вторник обаче ни очакват валежи и гръмотевични бури, в отделни райони - с градушки. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад. Температурите все още ще са високи, но ще започне захлаждане. 

В сряда също ще има валежи, временно интензивни, на места с гръмотевични бури. Вятърът ще се ориентира от североизток и понижението на температурите ще продължи. 

Дъждът си отива в петък. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови