Родни производители с есенни изкушения на фермерски пазар на Lidl

OFFNews Последна промяна на 09 септември 2021 в 13:32 3499 0

Родни производители ще зарадват посетителите на фермерския пазар с есенно изобилие от плодове и зеленчуци и разнообразни деликатеси. Предлагането на продукти, обвързани със социални каузи, отново ще допълни богатия асортимент.

Пазарът ще се проведе от 10-ти до 12-ти септември между 10 и 19 часа на паркинга на магазин Lidl на бул. „Царица Йоанна" № 20, (ж.к. Люлин 9).

„Таткова градина“ ще изкуши посетителите с дъхави праскови, слънчево грозде, захарни круши и сочни смокини от сливенския край. Клиентите ще могат да открият и сочни домати и чушки, отгледани в Сандански, както и боб, орехи, бадеми, лешници и тахани от Генерал Тошево.

Посетителите ще могат да открият превърналите се в традиция продукти с кауза – тениски, плюшени играчки и аксесоари, изработени специално за WWF.  Ще се предлагат и декоративни предмети от текстил и филц, изработени от майки в неравностойно положение, подпомагани от фондация „Рождество Христово“, както и авторски изделия от висококачествено дърво, дело на Владимир Петров с. Джурово, община Правец и неговата социална работилница.

Предлагането на продукти, обвързани със социални каузи, е част от дългосрочното партньорство на Лидл България с Български дарителски форум.

Фермерският пазар ще се проведе при спазване на всички необходими мерки срещу COVID-19. Партньори на Lidl по проекта са „Гастроном Смесен Магазин“ и Премиум Маркет 380 в партньорство с български земеделски производители, произвеждащи чиста храна и подкрепящи кампанията “Избирам 380 - Купувам български продукти с доказан произход”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови