Решението за нулевия прием по медицина в СУ взето без нито един глас "против"

Александра Маркарян Последна промяна на 06 февруари 2018 в 13:48 7084 3

Решението за обявяването на нулев прием в специалността "Медицина" в Софийския университет е взето от Академичния съвет без нито един глас "против" предложението.

Това става ясно от документацията след заседанието, която показва още, че 35 членове на АС са гласували "за" и трима са се въздържали.

Точката е била 11-а в дневния ред. Зам.-ректорът по учебната дейност за образователно-квалификационна степен "Бакалавър" и образователно-квалификационна степен "Магистър" проф. д-р Ренета Божанкова е докладвала допълнително постъпило от декана на Медицинския факултет проф. д-р Любомир Спасов предложение за планиране на места за студенти по държавна поръчка за предстоящата 2018-2019 учебна година. Според него за специалността "Медицина" се планират 0 места, за "Медицинска сестра" - 25 места и за "Медицинска рехабилитация и ерготерапия" - 25 места.

Била е отправена забележка, че факултетът не внесъл план-прием за медицина, а въпросът дали това ще бъде направено бил посрещнат с мълчание. 

Последвало гласуване. Така, без други дебати, в отсъствието на журналисти, на 31 януари Академичният съвет е одобрил поискания от проф. Спасов нулев прием.

И до днес от Софийския университет отказват да коментират официално мотивите за това решение. Нито деканът - проф. Спасов, нито ректорът - проф. Анастас Герджиков, нито някой от заместниците му или присъствали на заседанието членове на Академичния съвет застават пред камерите и микрофоните, за да обяснят защо издържаният от данъкоплатците и таксите на студентите университет е взел това решение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3005

3

Gabriela Bizheva

18.02 2018 в 05:32

Потресена съм как хора, ползващи се с държавната власт на институция като ДЪРЖАВЕН университет може да си позволят такава НАГЛОСТ. Кога населението ще се събуди най- накрая и ще изгони тези свине!

22092

2

Стефан

06.02 2018 в 16:26

А ти виждал ли си завършил в СУ? Щото аз - не. Макар че имам някакво отношение към въпроса.
Но съм виждал студенти, и отношението към тях.
С една дума - бутафория.
И шивашкия техникум им е в повече, и тия хора не са преподаватели. Въпрос единствено на алчност.

8162

1

sawall

06.02 2018 в 15:11

Да, това от което се нуждае България е ОЩЕ по-малко лекари... Направо гениално решение!