Разследването на Генка Шикерова 'Война на трупове' получи голямата награда на фондация 'Радостина Константинова'

OFFNews Последна промяна на 24 май 2020 в 16:57 10509 0

Разследването на Генка Шикерова "Война на трупове" получи голямата награда за разследваща журналистика на Фондация "Радостина Константинова" тази година. Двете други награди са за Николай Стайков „Липсващите имена по делото КТБ“ и на Теодора Трифонова (бТВ) „Къщи без гости“. Първите две публикации са направени със съдействието на Антикорупционния фонд.

Ярки, с висока обществена значимост, са и представените публикации от Богдана Лазарова (БНТ) за източените милиони от НОИ чрез кухи фирми и продължаващите да действат фирми на убити престъпни босове, на Десислава Ризова (бТВ) - "Твойта кожа" за убиването на животни с ценни кожи, "Проектът Камчия" - за руския детски комплекс в Камчия и "меката сила"и "Вълкът от София" за измамите с криптовалута. Също на Владимир Йончев от offnews.bg за завод "Стомана" и водата на Перник, на Таня Петрова от в-к "Сега" за скъпите пейки в София, серията публикации на Мила Чернева и Росен Босев от в-к "Капитал" за пропуските в тол системата.

Силни бяха и предложените за награда публикации на колегите от регионалните медии - Мариета Димитрова от blagoevgradnews.com и Биволъ за имението на зам.-министър с европейски пари и минерална вода, както и още няколко нейни други публикации, на Петя Михова и Мариан Иванов от Радио Бургас (БНР) за проблеми със старите сгради и градската среда, на Лалка Димитрова от Дарик Радио - Бургас за следствени експерименти.

За девети пореден път Фондация „Радостина Константинова“ обяви годишните са награди за разследваща журналистика. Заради извънредните обстоятелства тази година церемонията по връчване на наградите не се състоя традиционно на 11 май. Фондацията избра да обяви наградите на 24 май – Денят на българската писменост и култура.

Председателят на Фондация "Радостина Константинова" д-р Мария Вангелова специално благодари на всички, които взеха участие в конкурса и на журналистическото жури, което оцени работата на номинираните колеги.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !