Преподаватели и предприемачи от Силициевата долина с магистърска програма у нас

Последна промяна на 03 септември 2018 в 16:23 1853 0

Снимка pixabay

Преподаватели и предприемачи от Силициевата долина идват у нас, за да предадат опита си в магистърска програма "Предприемачество" във Варненския свободен университет.

Студентите могат да кандидатстват до 21 септември за пълна стипендия за магистърската програма. Учебното съдържание е базирано на материали от Центъра по предприемачество на Масачузетския технологичен институт в САЩ (MIT).

Обучението е практически насочено към хора с изявено желание за лидерство, социално въздействие и управленски умения. Преподавателите са предприемачи с опит от сделки в САЩ и света, които са възпитаници на и към момента преподават във водещи американски университети, като Станфорд, Калифорнийски университет, Карнеги Мелън, MIT и др.

Ърни Уилсън е един от топ преподавателите по социално предприемачество и мениджмънт на иновационния процес в новата дисциплина. Той казва: ”Ако нямате познания в уменията ACE-IT (адаптивност, културна компетентност, съпричастност и емпатия, интелектуално любопитство и 360-градусова представа за света" няма да можете да привлечете екип, финансиране или клиенти)”.

Джейми Уилямс, преподавател по стратегии, добавя: ”Сглобяването на правилния екип за стартиращ бизнес означава събиране на подкрепа от хора, които са различни, но също и на хора, които имате потенциал да ръководите”.

Майкъл Марвин, който е един от основателите на Tech Valley в Ню Йорк казва, че той ще учи студентите в специалността: “На това колко е важно да се възлползват пълноценно от потенциала на предприемаческата екосистема, когато създават своите продукти и услуги за пазара”.

Сред българите, които ще преподават в нея, се открояват имената на висши мениджъри с кариера в чужбина, завъшили в Станфорд, като Дафина Тончева (US Venture Partners), Деян Витанов (CEO and Co-Founder of Chobolabs), Момчил Кюркчиев (Co-Founder and CEO of Leanplum) и др.

Преподаването е изцяло на английски език.

За повече информация посетете сайта на Варненски свободен университет.