Политиците да се ваксинират първи, за да дадат пример

Основната причина да се отлага приравняването на антигенните тестове на PCR тестовете е увеличаването на броя на положителните проби, смята Аркади Шарков

OFFNews Последна промяна на 10 декември 2020 в 09:36 1386 0

Ако не искаме да създадем антиваксинационна вълна, освен информационна кампания е необходимо и политиците да дадат добър пример, като си поставят ваксина пред камерите. Президентът и премиерът могат да „поведат хорото“, всички световни лидери го правят, заяви здравният икономист Аркади Шарков по БНР.

Според него свръхинформираността на хората от началото на пандемията и грешката на властите да дават възможност за изказване на радикално различни мнения са довели до „шизофренична ситуация“.

Експертът коментира, че липсва реална разяснителна кампания за ваксините. По думите му към момента тя се прави „от лицата, които вече са ни говорили за COVID-19“ и няма нови лица, които да обясняват „по спокоен, нормален рационален път“ ползата от масовото ваксиниране.

С разнобоя в мненията между представители на институциите и обещанията за отваряне бизнесът се настройва, но липсва предвидимост, от което следват разходи за бизнеса и притеснения за родителите, изтъкна още Аркади Шарков.

„Подмята се топката и се тества общественото мнение, за да се види обществената реакция. Не е лидерски подход това.“

Основната причина да се отлага приравняването на антигенните тестове на PCR тестовете Шарков вижда в увеличаването на броя на положителните проби.

Трябва да се подготвим за няколко години много забавен икономически растеж, обобщи икономистът.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !