Полицията на крак срещу терористични заплахи по Великден

OFFNews 12 април 2017 в 11:41 3618 0

Полицията на крак срещу терористични заплахи по Великден

Полицията ще бди за терористични заплахи в почивните дни около Великден. В България както и в цяла Европа има повишен риск от терористична дейност, но конкретна заплаха няма, коментира на брифинг изпълняващият длъжността главен секретар на МВР Георги Арабаджиев.

По думите му МВР е в готовност и ще бъдат взети мерки всеки сигнал да се проверя задълбочено, за да бъде намален рискът терористична заплаха.

"Необходимо да не претъпяваме бдителността си, да уведомяваме навреме органите на реда", каза Арабаджиев. Той призова гражданите да подават сигнали на тел. 112 или на телефона на Националния контратерористичен център 814 70 70 – когато забележат съмнително поведение на лице, съмнителен багаж и други подобни случаи.

На местата където ще има голямо струпване на хора, като търговски центрове, базари, обекти на пътната инфраструктура, метростанции, жп автогари, летища – ще има засилено полицейско присъствие. При необходимост ще се извършват физически проверки.

По време на Великденските празници ще бъдат ангажирани достатъчно полицейски служители, за да се осигури спокойното отбелязва на празниците.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !