Пловдивска бензиностанция цака шофьори в цената на дизела

OFFNews Последна промяна на 19 август 2015 в 18:32 6632 4

Проверка на бензиностанция в Пловдив откри, че колонка за дизел ощетява потребителите с по 100 мл. на 20 л.

Заместник – министърът на икономиката Даниела Везиева участва в проверката и препломбирането на бензиностанцията, на ул.„Цар Калоян” в близост до пазара, заедно с ръководството и експерти от Български институт по метрология (БИМ), съобщиха от пресцентъра на Министерството на икономиката.

При проверката бе установено, че едната от двете колонки на бензиностанцията отчита по-голямо количество от реалното. При зареждане в нивомер от 20 л. беше установено, че колонката отчита 100 мл. повече от реалното. Колонката беше спряна и обозначена със знак Х съгласно глава 4 на Наредбата за контрол на средствата за измерване. Другата колонка на бензиностанцията продаваща бензин беше препломбирана.

Зам.- министър Везиева обясни, че целта на започналото препломбиране е да се засили контролът върху количеството и качеството на горивата. Тя посочи, че на препломбиране подлежат над 11хил. бензино и газоколонки.

Препломбирането започна след като проверки на компетентните органи установиха нарушения при качеството и количеството на предлаганите на пазара горива. От днес действията започнаха по разпореждане на премиера Бойко Борисов и министъра на икономиката Божидар Лукарски. Зам.-председателят на БИМ Паун Илчев поясни, че целта на проверките е да се предотвратят нарушения, като например отчитане на зареждане на 60л. в резервоар за 50л.

По наредба собствениците на бензиностанции, при които има открито отклонение имат 14 дни за подаване на заявление за поставяне на нова пломба. Паун Илчев обясни, че най-честите нарушения са именно при честите ремонти на колонки, при които се поставят временни пломби, които не са калибровани от БИМ.Снимки: Пресцентър на Министерство на икономиката

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.08 2015 в 19:00

Абе неграмотни журналя, четете преди да пишете! 100 мл. на 20 литра е отклонение точно 5 промила!!! Това е допустимото отклонение по стандарт!!! Ако 100 мл. на 2 литра има проблем, но сте написали 20 литра.....това е допустимо.

19.08 2015 в 22:54

A95Хуййй от кога е дизел. Да си го сипя в колата

19.08 2015 в 19:01

За такава грандиозна победа над петролната мафия, снимките са малко. Липсват ми министри и кметове в кадъра. Слаб 2 за PR-а.

19.08 2015 в 18:39

удрят дребните цаци, а кашалотите не ги пипат и с пруст (нали си играят на карти с премиера слънце)

 
X