Плевен затяга COVID мерките: С маски в офисите и без панаири и събори на открито и закрито

OFFNews 13 ноември 2020 в 13:18 2017 0

Областният кризисен щаб в Плевен засили мерките срещу COVID-19. Забраняват се събитията като панаири, събори и празници на открито и закрито, носенето на маски в офисите става задължително, ако не може да се осигури дистанция от 1,5 м. Това са само част от мерките, които влизат в сила от днес и ще важат до 30 ноември. 

Преустановяват се присъствените учебни занятия за учениците от пети до дванадесети клас от 16  до 22 ноември. След изтичане на този период се прилага алгоритъм за приоритетност и редуване на учениците за присъствие в училище. За учениците от останалите общини се възлага на директорите на учебните заведения да решават локално според епидемиологичната ситуация.

Въвеждане на задължително изискване за носене на защитни маски за лице в офиси, предприятия и др. при невъзможност за осигуряване на физическа дистанция от 1,5 м. между служителите.

Търговските и други обекти трябва да дезинфекцират минимум 4 пъти на ден по предварително изготвен график.

Задължително тава носене на защитни маски за лице от персонал в обекти, които предоставят услуги на гражданите, като не се допуска употребата на приспособления, неотговарящи на изискването, напр. пластмасови приспособления за уста.

Увеличава се броя на автобусите и тролейбусите.

Забранява се използването на организирани масови обществени мероприятия на закрито и открито (събори, празници, панаири.

Спиране на дейността на пенсионерските клубове на територията на област Плевен.

Ограничаване броя на лица, участващи в организирани събирания на закрито до 30 лица (за празненства).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови